Ontdek het ware Marokko met Nour El Kamar.
Neem deel aan het dagelijkse leven van een Marokkaanse familie. Ontdek plekjes waar je als gewone toerist nooit komt … en geniet van de authentieke cultuur van een van de mooiste streken van Zuid-Europa.

 
 

Een  inleefreis in het Rifgebergte!

Een uitdaging voor u… maar evenzeer voor uw gastgezinnen…
U zal de gebaande wegen even links laten liggen om te proeven van het authentieke leven in de Berberstreek in het noorden van dit mooie land. Wij willen u de kans geven letterlijk mee te leven in de gastgezinnen waar u enkele dagen verblijft. Mee-leven is ook een beetje mee-werken maar zeker ook mee-genieten van de gezellige lokale  sfeer, van het lekkere eten, van de prachtige natuur… van de mensen.

Taal mag geen probleem zijn: uw communicatie met de plaatselijke bevolking is een deel  van het avontuur dat u onderneemt. Kinderen hebben ook geen taal nodig om mekaar te verstaan.
We proberen u met deze reis  terug in die onbevangen sfeer te brengen.   
Afhankelijk van uw themakeuze of uw reisperiode kunnen wij dit basispakket aanpassen  naar uw wensen Zo kunnen we accenten leggen op het culinaire met bezoek aan o.a. olijfproducties, de teelt van spelt, granen en kruiden, kookworkshop, deelname aan familie-,oogstfeesten, religieuze festiviteiten enz.…

Misschien interesseert de economische activiteit van lokale coöperatieven u , of wil u meer weten over sociale organisaties of het schoolsysteem ter plaatse. Alles kan, niets moet.
We proberen de andere en verborgen kanten van dit prachtige land te onthullen. Met respect voor de cultuur, het plaatselijk levensritme en de gebruiken  en  uiteraard ook voor  uw eigen eigenheid.
Wij hopen dat u op een heldere nacht  ginder  Nour El Kamar kunt zien. 
 
              
Basisprogramma
Wij bieden u een aantal modules aan die u al dan niet  kan combineren ook eventueel met uw eigen verblijfs- en excursiekeuzes.
Een uitgebreid reisprogramma wordt u voorgesteld tijdens een infoavond in ons restaurant in Leuven.
 
Module 1: Inleven in het Rif (Vol pension)
Een zesdaags (5 nachten) programma dat start en eindigt in Nador. U verblijft en degusteert uw maaltijden in Nour El Kamar in Nador en bij gastgezinnen in het Rifgebergte. U geniet van prachtige wandelingen, onvermoede vergezichten, een frisse natuur en onvergetelijke geuren en kleuren van lokale landbouwproducten in de vrije natuur en op plaatselijke markten. En u vertoeft bij mensen en op plekken waar u misschien ooit maar één keer in uw leven  komt.
 
Module 2: Van het Rif naar Marokko in blauw en wit (Vol of half pension naar keuze)

Een 4-daagse (3 nachten) uitbreiding naar Al Hoceima en Chefchaouen,met een dagje aan zee en een  uitgebreid bezoek aan het pittoreske stadje van de Hoorns, waar de geschiedenis joden, moslims en christenen samen bracht. Ook de natuur laten we niet links liggen met bezoek aan het Talassemtane nationaal park en/of het Bouchahem nationaal park. We verblijven en eten in Riad’s, kleine hotelletjes en leuke restaurantjes.

>> Voor info bel of mail!


1 2 3 4 5 6 7 8
Example Frame

Voor meer inlichtingen:
inleefreizen@nourelkamar.be

Riad Dar Tachata

Een stijvolle Riad in het mystieke Marrakech.

www.riadtachata.com